Love & Feeling.

Kao prvo, ne znam zašto rijetko pišem. Nemam neke inspiracije sad. Vježbam engleski, pa mi to ubije svu inspiraciju. Približava se dan polaganja IELTS testa, ali nastojim da budem pribrana i smirena, da ne pravim buku oko toga. To je samo još jedan test, koji uopšte nije Babaroga koliko mi se i sada čini. Biće to dobro, znam. Ali, ne mogu da se opustim.

Drugo, iskreno čekam kada će se nešto dogoditi u True Detective. Jes’ da je treća epizoda, razumijem, ali nekako mi je i dalje sporo. Ponekad se uhvatim da gledam kroz ekran, uopšte ne znam o čemu pričaju. Ne drži mi pažnju kao prva sezona. Prvu sezonu i danas dan volim. Ali, hajde. Čekaću.

Preporučujem i Blacklist. Meni se sviđa, jer volim takve serije. Isto tako, čekajući Hemlock Grove je kao čekajući Godoa, ništa se ne zna. Tyrant ide dobrim putem, serija Wayward Pines me kupila do kraja života, Devious Maids su mi carice, volim ih baš.

Sinoć sam gledala jako dobar film, i baš me potresao. Priča je o Prvom svijetskom ratu, i djevojci koja je željela da postane pisac, a to je i postala nakon što je volontirala kao medicinksa sestra tokom rata. Rađen je po istinitom događaju, što ga čini još težim. Plakala sam na kraju, jer je rat stvarno nešto najgore što može da se dogodi, i mi ovdje najbolje znamo kako je to teško i razarajuće i osjećamo te posljedice i danas. Ne treba kriviti samo jednu stranu, u ratu svi gube, to je najteže nešto i nadam se da se više nikada neće ponoviti.

No, ja sam otišla jako daleko od teme o kojoj sam htjela pisati. Muškarci me izuzetno nerviraju. Ne volim ih nikako. Obični smrtnici su takvi idioti, i ko mi kaže da generalizujem, de neka mi nađu jedan primjer koji nije idiot. Hiljadu puta sam prošla kroz situaciju u kojoj odgovor na poruku nisam nikad dobila, a pri tom ja nisam započela razgovor. Prvo, i najvažnije, jako je nekulturno tako nešto uraditi. Drugo, zašto? Prsti otpadaju ako se otkuca odgovor: “Sve je super. Radim.” Je li tako? Očigledno to iziskuje takav intelektualni i fizički napor, da je nemoguće to uraditi više od jednog puta. Svakog momka kog sam upoznala bio je kreten, svaki na isti kalup. Žene jesu konji isto, ali sada ne pišem o ženama.

Jedini muškarci koji nisu kreteni su Jay Gatsby, Viktor iz Ruske zime, Mr. Darcy, Augustus Waters i mnogi drugi izmišljeni likovi, zbog kojih ću ja biti baba sa 23. 000 kerova i bibliotekom, što svakako nije loše!

Published by

sowhat

You have yourself. That is enough.

10 thoughts on “Love & Feeling.”

  1. Slazem se sve to treba tunjevom motkom tuci :)))

    Sretno na testu uopste ne sumnjam da ces zakucati 😉

  2. Malo ste i vi zene naporne sa pricama o dobrim momcima.Pricate o njima,a uvijek preferirate lose momke i one koji vas tretiraju kao stoku.

  3. podsjeti me sto sam gledala neki program gdje je neka napisala knjigu kako uhvatiti tipa 🙂 U biti nadjes to sto trazis…kao. Sretno u sa momcima i sa ispitom 🙂

    1. Ma, ima ih kol’ko hoćeš. Te filmovi, te knjige, serije…

      Vala, lako mi je za njih. Nema niko, pa Bože moj. Većina je malo ćaknuta. Pa, Bože moj. 😀 Ne vrti se planeta oko njih 😀

      Hvala ti puno! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *