Maybe.

Kažu da u životu nikada ništa ne treba planirati. Ja ne planiram. Ja samo znam da ću uraditi neke stvari. A, ne planiram ništa, jer ne znam šta će se ujutru biti, a ne za pola godine ili tako.

No, ja jednu stvar mogu da tvrdim. A, to je da se želje ispunjavaju. Uvijek. I kada ste god nešto poželjeli, a možda ste zaboravili u međuvremenu, ta želja se ostvari. Recimo, ja sam često željela da posjetim Italiju, cijelu Italiju. I evo, aBd idem uskoro drugi put. Sjećam se da sam imala listu želja na starom blogu, i da je Italija bila jedna od njih. Ispunjavaju se želje. Kad – tad. Uvijerila sam se u to, a i sama vjerujem da se ispunjavaju.

Ponekad sretnemo ljude u životu sa kojima “kliknemo” odmah. Recimo, neke sam ljude upoznala u srednjoj školi ili na fakultetu tek, i sa oni su mi pravi prijatelji. A, neki mi nikad nisu ni bili, iako sam pola života provela sa njima, tj. sa njom. To  je tako u životu. Nije mi žao. Naprotiv, drago mi je da sam stekla prave prijatelje.

 

Published by

sowhat

You have yourself. That is enough.

2 thoughts on “Maybe.”

  1. Vjerova’ću ti da je tako ! 🙂

    Čovječe, sretno i lijepo se provedi. Italija je fasinantna, ako se mene pita. Oni šareni gradići i oh moj Bože 😀 Nemoj da bi, slučajno, došla sa hrpom zgodnih talijana i da ne znaš šta ćeš od njih 😛

    Neki ljudi su samo lekcija, bez obzira na to koliko ih znaš. 🙂

    1. Ja ti kažem 😀 I ja sam svojevremeno sumnjala, ali sada se polako uvjeravam.

      Hvala ti mila moja. Ja ću i tebi dovesti jednog, ništa ne brini. Samo opiši kakvog želiš. 😀

      Tu si potpuno u pravu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *