Unreal

Nisam pisala više od mjesec dana. Helou? Nije da nisam imala vremena, imala sam. Ali opet bilo je tu svakakvih obaveza. Traženje stipendija mi se toliko smučilo, da kada pomislim na to hoću da se ubijem. Baš sam maksimalno iskoristila sve. Na kraju je sve spalo na tri. Za sad. Biće ih još u toku godine, pa treba pratiti.

No, eto sva sam u tom fazonu i po čitave dane, samo detaljišem, čitam šta i kako. Sama sam sebi dosadila, a tek ljudima oko sebe. Ali, više ne pričam, samo ćutim i radim. Što se tiče svih master programa, vezani su za moju struku na neki način. Digitalni mediji, novi mediji, digitalna umjetnost i kultura, umjetnost i nasleđe. Sve se vrti oko sličnog, a bar imaju zajedničku tačku – umjetnost i nove medije. Što je super. Samo da bar jedna upali od ovih. Neću da se nadam da hoće, neću da se nadam da neće, šanse su iste za sve. Ako neko ima neki savjet, prihvatiću vrlo, vrlo rado.

Usput sam završila dvije knjige, Orkanske visove i Vođu bez titule. Prva klasik, i mnogo sam srećna što sam je pročitala. Dugo sam htjela. Druga je isto dobra, puna pozitivne energije, budi motivaciju i baš sam je u pravom momentu pročitala. Imam još dvije, a počeću sa čitanjem u ponedeljak. Nažalost, preko dana nemam više toliko vremena kao nekad, počela sam praksu, koja je ništa specijalno, ali opet dobro. Koliko – toliko će pomoći meni.

Počela sam da učim Švedski uz pomoć aplikacije za strane jezike. Nije to to, ali opet pokriva osnove za sad. Težak je, a da me neko pita zašto baš Švedski, rekla bih da nemam pojma, jer i nemam. Samo sam htjela nešto novo da naučim. Ima teških riječi, ali šta sad. Kao da je naš jezik lak. Vrijedi pokušati. A, nude stipendije i oni, samo što im moraš platiti 200 KM pri apliciranju. Aha, da.

Samo ću još da napišem da sam jako razočarana novom sezonom The Walking Dead, jer je niđe veze. Smorili su, ne znaju ni oni kako da odugovlače više. Razvlače one epizode k’o žvaku, sve nešto štede za kraj, da svu akciju strpaju u dvije epizode prije pauze. Posle pauze opet ništa. Baš su smorili. Posle zatvora sve je otišlo u nepovrat. Ne znam da li ću gledati sledeću sezonu. Idu sa sedmom sezonom, a ništa konkretno. Nikako da se maknu iz mjesta. Ne znam, nisam pametna. S druge strane, opet mi je žao prekinuti jer sam toliko godina i vremena utrošila, zavoljela njihove uloge, i ako prestanem gledati mislim se da će nešto početi da se dešava u seriji. Eto, ne znam.

 

Published by

sowhat

You have yourself. That is enough.

2 thoughts on “Unreal”

  1. Dijelujes kao da si imala jedan jako efikasan mjesec :)) ali od toliko jezika svedski? Hehe…komicno nekako jer ih tako malo prica taj jezik ako se poredi s jacim jezicima. Ali ipak cool u svakom slucaju ti zelim puno srece s ucenjem i naravno s stipendijama 🙂 Ko trazi taj i nadje…:D btw. koja je to aplikacija mozda da i ja neki novi strani jezik pocnem uciti 🙂

    1. Tako se čini, mada mi sad izgleda da nisam ništa uradila, a jesam. 😀
      Pa to je to, skroz čudno. Hvala puno! 🙂
      Aplikacija se zove Memrise i ima bukvalno svaki jezik. Zanimljivo je 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *