No one’s got it all.

Pa, juče sam neumorno pokušavala da napišem post, ali mi se nikako nije dalo. Neće i Bog! Ali, evo sada hoće, hoće sada jer zna da moram da idem da se spremam za nekih 10 minuta!

Dakle, pisala sam o ovome mnogo, mnogo ranije, ali ne mogu da se načudim uopšte. Neće mi biti jasno zašto žene toliko insistiraju da nečiju vezu razore. Ako ti se sviđa taj momak, potrudi se da ti se prestane sviđati, jer ima još milion slobodnih muškaraca na svijetu. A, ti se uhvatila za nekog koji je srećan i zaljubljen u svoju djevojku! I hoćeš da ga prisvojiš, a za cijenu ne pitaš. Zašto se svaka takva djevojka ne i zapitala kako bi njoj bilo da se pojavi tamo neka djevojke, i pokuša da prisvoji njenog momka? Nije mi jasno kako ne može da razmišlja o tome da se i njoj to isto može dogoditi. I kako bi se ona osjećala. To mi je baš, baš ružno.

Live and let live. To ljudi nikada neće naučiti.

Published by

sowhat

You have yourself. That is enough.

14 thoughts on “No one’s got it all.”

  1. Ima tu neceg samodopadljivog u nama. Mislim da se takve djevojke vode nekom svojom mislju da su neodoljive i da mogu imati koga pozele, jos ako je zauzet, ulog se povecava. I obicno nemaju suosjecanje za druge djevojke, jer su previse egocentricne. Vjerujem da cak ni te momke ne vole nesto posebno, za njih je to samo igra.

    1. U pravu si, ali opet mi nije jasno kako to tako ide. Ako je momak zauzet, sasvim mi je prirodno da odstupim. 😀 Ali, dzaba. Ima nas raznih.

  2. U posljednje vrijeme, na pameti mi je samo “suum cuique”, o čemu god da se priča.

    Pokušavaš da razumiješ, da budeš pametan, al’ najjednostavnije tavu na glavu i udri drvenom kašikom 😀

    Odvratna mi je ta potreba da se dokažeš nekome, pogotovo na taj način … Da na kraju može reći “eto, bolja sam od tebe”. Diplome im dodijelit za to, more marš!

    1. Pa, baš tako. Ali, ne. Ne razumiju to one nikako.

      Hahaha jes’! Mada mi ni to ne pomaže u zadnje vrijeme. 😀

      Jes’ eto, intelektualke, krade tuđe momke. Pa, ko si ti sestro slatka? Malo se zapitaj. Ali, ja znam da postoji samo jedan jedini, pravedni sud, a to je karma! Sa svim se sprdaj u životu, pa ćeš vidjeti kako će biti, kad dođe cica na kolica. 😀

  3. Kud ces dalje kad djevojke danas nemaju samopostovanja ni toliko da se okane ozenjenog lika sa djetetom. Mislim ok, mozes ti njega voljeti i sve to, ali cekaj nek se razvede, nemoj ti unistavati necije zivote. A upoznata sam sa takvim slucajem, to je strasno sta je moja prijateljica prozivljavala. Naravno da je njegova krivica najveca, ali ipak zensko treba da bude pametno i da odbije takvog covjeka. Ako nista, ja za takve uvijek pomislim, ako to rade nekoj tamo zeni, sutra mogu isto meni da urade.

    1. Baš sam o tome i mislila kada sam pisala. Nemaju granice više! Čekaj malo, što se ne zapitaju šta to rade. To je tako jadno. A, muško bez karaktera, to je tek jadno. Bolje ga baciti. Ali, s druge strane, ako kažeš muškarcu da si zauzeta i da nećeš ništa s njim, oni znaju granicu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *