Repulsive.

Da razjasnimo jednu stvar. Nisam ogorčena kao ove djevojke kojima se “gade” parovi, bježe od ljubavi, od potenicijalnih momaka, namrgode se svakoj muškoj osobi koja im priđe, ismijavaju zaljubljene parove, ogovaraju drugarice koje imaju momke. To mi je odvratno iz više razloga. Iza svega toga krije se samo njihova želja da bude voljene i da vole. To je istina i viri iza svake njihove rečenice ispunjene ogorčenosti.

Ja sam sama zato što tako želim. Trenutno svoj život i dane sam posvetila usavršavanju sebe i u građenju puta za moju budućnost. Osjećam da sada nisam spremna da imam osobu pored sebe, jer mislim da ne bih mogla da mu se posvetim koliko bi trebalo. Nisam ogorčena na ljubav, bez obzira na to šta mi se dešavalo u prošlosti. Naprotiv, sve mi je to jako lijepo. I mislim da svi ljudi žele jedno, a to je da budu voljeni i da vole, i uvijek su u borbi između te želje i straha da ne budu povrijeđeni. To ide u krug, iznova i iznova. To je život.

Lijepo je imati nekoga pored sebe ko te razumije i voli takvog kakav si, ko prihvata sve tvoje mane i vrline, i ko je prije svega tvoj prijatelj i tvoja podrška. Neko sa kim možeš da dijeliš sve svoje radosti i probleme, neko sa kim možeš da dijeliš svoje knjige, svoj krevet, svoje snove, planove, račune, kućnog ljubimca i neko ko će uvijek biti tvoj saputnik.

Neko sa kim ćeš da plačeš, da se smiješ, da se glupiraš, svađaš i miriš. Neko sa kim ćeš da dijeliš sladoled, da gledaš film, neko sa kim ćeš da putuješ. Takva osoba ne bi trebalo da bude bilo ko.

Ta osoba za mene je neko sa kim ću da čujem “klik” u mojoj glavi i to je to. Dešavalo se prije, nisam umislila. Ne volim ništa polovično, jer ni ja nisam polovična. I ne želim bilo koga samo zato što se plašim samoće. To je greška, jer treba prvo sebe da zavolimo da bi voljeli nekog drugog.

Jesam mlada, znam da bih već trebala da imam nekoga, ali prosto taj neko još nije naišao. Ako i ne naiđe, nije smak svijeta.

P.S. Sutra je važan dan. The Walking Dead se vraća!

Published by

sowhat

You have yourself. That is enough.

4 thoughts on “Repulsive.”

  1. Definitivno si u pravu. Ne moraš da uradiš nešto za što nisi spremna, a najgora je potreba za nekim, iz čiste dosade (gluposti) i straha od toga da ćeš završiti sam. Bolje i sam nego s nekim kod koga te i rukopis nervira … Ma daj ! Nemoj uopće da se sjekiraš oko toga 🙂

    Sve u svoje vrijeme 🙂 I ja sam zapela za samostan, kad ovaj moj iskoči. Ne bi bio bolji ni da sam ga zamislila, a neko napravio baš takvog. Dakle, uživaj 🙂

    Ovako kad čitam tvoje postove, u duši me boli što sam zapostavila gledanje serija …

    1. Pa, da. Vala nigdje ne žurim. I iskreno, ovako mi je baš lijepo. 🙂

      Hahah, a sjećam se da smo se dogovarale za samostan 😀 I obično tako bude – kad se najmanje nadaš on iskoči i oduševi. 😀

  2. Da, niko ne bi trebao biti s nekim cisto radi reda. Poznajem djevojke koje ce da se udaju radi reda, i koje su to vec uradile. Nesto najgore sto sebi mozemo da priustimo. Da smo s nekim ko nas ne ispunjava i koga mi ne ispunjavamo.

    1. Upravo to. To je čisti strah od usamljenosti, i nažalost mnogo je takvih koji će pristati na bilo šta, samo da ne budu sami. Fatalna greška za svakoga.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *