Roman.

Povlačim svaku lošu riječ koju sam rekla za seriju “Hemlock Grove”. Serija nije glupa. Nije klasična stereotipna tinejdžerska serija, čak je i dosta eksplicitna i mračna u odnosu na ostale tinejdžerske serije, a imala sam prilike da gledam i The Vampire Diaries koja me je smorila do kosti, i True Blood koja me je isto smorila do kosti. Ali, Hemlock Grove je nešto sasvim drugačije. Ne baš sasvim, ali vampiri i vukodlaci imaju sasvim drugačiji odnos ovdje. I naravno da se ne vrti sve oko djevojke, čak te djevojke i nema u ovoj seriji. Glavna tema je na ubistvima koja se događaju, a pod eksplicitnim, mislila sam da prikazuju bukvalno sve: sam čin ubistva, ispijanje krvi iz ljudskog bića, a što je najvažnije – mislim da su po prvi put zaista prikazali kako izgleda transformacija ljudskog bića u vukodlaka. To mi je fascinantno, malo gadno, ali neobično. Kao i uvijek, imam omiljenog zlikovca, a u ovom slučaju su to dva bića, vampiri ili kako to oni nazivaju upiri. Što izgleda nije identično sa vampirom. No, Olivia Godfrey i njen sin, prelijepi Roman su mi omiljena dva lika u čitavoj seriji. Prosto ih obožavam. Postupci su im krajnje odvratni, ali džaba. Volim ih. Volim ih kao Voldemorta.

Seriju preopručujem u svakom slučaju. Prva epizoda jeste malo kao ostale serije, prvo što sam pomislila bilo je “Već viđeno”, mada kroz razvoj priče sam shvatila da nije klasična priča vampir vs. vukodlak. A, i nije toliko popularna. Ostala je u sjeni serija poput Game of Thrones, The Walking Dead, Homeland, House of cards, True Detective i slično. To što je pomalo hipsterska mi se baš sviđa.

Glavni glumac je inače Bill Skarsgard, brat prelijepog Alexandra Skarsgarda. I čini mi se da je ljepši od njega. Ima “to nešto” i tačka. On je moja nova simpatija.

Što se tiče same teme, kada bih mogla da biram, izabrala bih da budem vampir. Oni su mi uvijek bili fascinantni. Obožavam životinje, ali sav taj proces transformacije u vukodlaka (vrlo bolne transformacije ako se da zaključiti) nije privlačan uopšte.  Vampiri su mi nekako sofisticirani, vidjeli su toliko toga i svuda su bili. Fizički bih se lako uklopila u njihov opis, to bi stvari olakšalo. Plus, besmrtnost ima i dobre stvari. Imaš vremena sve da obiđeš, imaš vremena da pročitaš svaku knjigu koja postoji, imaš vremena da radiš svaki posao koji si ikada želio, da pomogneš svima, da sačuvaš sve životinje, ma ima dosta prednosti. Mana bi bila to što se moraš hraniti ljudima, ali ni to nije neka mana. Ima odvratnih ljudi, silovatelja, ubica, psihopata… dosta hrane očigledno. Bolje da mu se napijem krvi, nego da sutra siluje djecu, žene, djevojke, da ubija i muči životinje. Kad bi vampiri postojali, bilo bi dobro.

Oh, da. Ispiti su za mene gotovi za sad. Nekako mi je tužno kada znam da ću imati još samo jedan rok, još samo jedan semestar, još samo par kolokvijuma. Žao mi je što ću završiti fakultet. Kao prvo, ovo mi je najljepši period života, kao drugo nemam čemu da se radujem ako ostanem ovdje ili ako se vratim kući što je još gore. Ali, Bože zdravlja.

Published by

sowhat

You have yourself. That is enough.

4 thoughts on “Roman.”

 1. To bi bila 16ta jedina ljubav ? 😀

  Meščini da bih se ja ubezobrazila kad bi mogla ljudima krv da pijem, al’ dobro sad …

  U svakom slučaju, ima svoje prednosti. Zaboravila si reć’ uvijek zgodan i lijep, bole te brige 😀

 2. Hahahaha tako nekako 😀 Mislim da sam prestala da ih brojim, mada postoji samo jedan jedini, a to je gospodin sa naše lijeve strane 😀

  Ma, vjeruj mi da ne bi željela da truješ organizam svakakvim jadima 😀

  To svakako jeste. 😀 Hahaha

 3. Vampir?! Phaaaa 😛 Ti bi bila mali obrok za neku nepočešljanu vukodlačinu poput mene!

  Meni su vukodlaci uvik bili nekako predobri, i nekako mi je glupo što su vampiri uvik u prvom planu a oni u drugom. Al dobro, kad su filmovi i serije u pitanju, vampire je daleko lakše napravit. Nisan gleda seriju, možda je pogledan, ne znan. 🙂

  A kad smo kod vukodlaka, bilo bi skroz kul napisat neku knjigu il bar priču u kojoj su vukodlaci glavni. 🙂

  1. Hahaha 😀 Bolje bi bilo da sarađujemo 😀

   A, jesu oni dobri. Volim ja njih. Uvijek su dobričine, good boys što bi rekli. Ali, ja sam luda za vampirima čitav život. Ali, u vooj seriji meta je na oba lika i na vampiru i na vukodlaku, sviđa mi se što ih ne razdvaja, tj. ne suprotstavlja kao u klasičnim stereotipnim serijama. Ja je preporučujem. 🙂

   Pa, dobra ti je ideja. Uvijek ih svrstavaju u jedan koš, nikada posebno. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *